Verfilmde boeken
Als een boek van je verfilmd wordt is dat hartstikke spannend. Maar gelukkig mag ik me er wel mee bemoeien. Ik overleg dan met de regisseur en diegene die het filmscript maakt (dus mijn boek omzet in een filmverhaal). Dat gebeurde voor het eerst met Tien torens diep. Dat is een zesdelige tv-serie over drie kinderen die opgroeien in een mijnwerkersdorp in Zuid-Limburg.
Daarna werd een bioscoopfilm gemaakt van Achtste-groepers huilen niet. De regisseur is Dennis Bots. Hij is nog vrij jong en toen hij nog op de basisschool zat, las hij mijn boeken al en vond ze erg leuk. Later werd hij filmregisseur en wilde heel graag een boek van mij verfilmen. Ik vind dat hij dat erg goed gedaan heeft.
Oorlogsgeheimen.  Karen van Holst Pellekaan bewerkte mijn boek tot een filmscript en deed dat echt heel erg goed. Zij maakte ook al het filmscript voor Achtste-groepers huilen niet. Dennis Bots heeft geregisseerd. De producenten zijn Bijker-tv/film en Rinkelfilm. Jacques speelt zelf natuurlijk (weer) een klein rolletje. 
1943, Zuid Limburg. De twaalfjarige Tuur (Maas Bronkhuyzen) en Lambert (Joes Brauers) zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB. Dan komt Maartje (Pippa Allen), een meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.
Oorlogsgeheimen is inmiddels ook op DVD verschenen.